Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Koupila jsem nemovitost, vlastníkem jsem od ledna 2023. Je to rodinný dům, kde je stará a nová zástavba. V části, kde je stará (původní) zástavba se tvoří plíseň. Zkusili jsme dát nový nátěr speciální impregnaci, koupili a vyměnili jsme původní topení, protože pokoj byl poddimenzovaný, stříkáme, větráme, máme i elektrický sušič zdiva, ale plíseň se stále tvoří.

Samozřejmě mi o ní nikdo před koupí domu, neřekl. Stálo mě to už dost peněz.   Můžu tohle brát jako skrytou vadu? Jak mám postupovat? Dům jsem koupila přes RK. Plíseň se tu tvořila samozřejmě už předtím, ale nikdo mě neinformoval, jsem z toho už zoufalá. Moc děkuji za radu.

 

ODPOVĚĎ:
Dle mého názoru může jít o skrytou vadu, je však zapotřebí zjistit příčinu tvoření plísně. Pokud bude příčina v konstrukci nemovitosti, lze nárokovat např. slevu z kupní ceny či náhradu za odstranění vady. Pokud ale bude příčina jiná - nedostatečné větrání atp. , o vadu nepůjde. Pokladem bude zpravidla posudek na příčinu vady, nemusí být hned nutně znalecký.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.