Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 1.00 (1 hlas)

V létě 2022 jsme koupili starý dům k vnitřní rekonstrukci. Dům má novou střechu. Když jsme na domě začali pracovat a zvát si odborníky, zjistilo se, že je dům v mnohem horším stavu, než jsme předpokládali a makléřem bylo prezentováno. Poslední kapkou bylo odkrytí střešních trámů, které jsou prolezlé dřevomorkou a dle odborníka by do 10 let střecha spadla.

Přestože krytina je nová. Po sundání obložení zdí, jsme nalezli puklinu ve zdi, apod. Ve smlouvě přesný stav nemovitosti popsán není, předávací protokol nemáme. Chtěla jsem Vás poprosit o radu jak postupovat a zda se jedná o skryté vady? Děkuji Luisa.

 

ODPOVĚĎ:
Jestliže jste nebyli na tyto vady upozorněni a vady nebylo možné běžnou prohlídkou zjistit, jedná se o skrytou vadu nemovitosti. Je třeba tyto vady písemně vytknout a reklamovat je. Tj. požadovat jejich odstranění, slevu z kupní ceny či můžete od smlouvy odstoupit, pokud by tyto vady byly podstatným porušením smlouvy.
Doporučuji komunikovat výhradně v písemné formě.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.