Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Měl bych dotaz ohledně mých potíží s výpovědí smlouvy o dodávce plynu. Maminka vlastnila rodinný dům, který se se mi rozhodla darovat. U notáře byla podepsána darovací smlouva, poté proběhl převod v katastru nemovitostí. Nynější stav je tedy takový, že nemovitost vlastním já, ale bydlí zde maminka, která tam má zapsáno trvalé bydliště, moje trvalé bydliště se nachází na jiné adrese.

Zároveň má maminka z minula smlouvu s dodavatelem plynu na dobu určitou. Jakožto nový majitel bych chtěl smlouvu ukončit z důvodu změny majitele odběrného místa a přejít k novému dodavateli. Po konzultaci se současným dodavatelem mi však bylo oznámeno, že mi ukončení smlouvy nepovolí z důvodu účelovosti přepisu odběrného místa. Ve smlouvě se stávajícím dodavatelem žádná pasáž o nemožnosti výpovědi smlouvy z důvodu přepisu odb. místa na jiného rodinného příslušníka není. Chtěl bych se tedy zeptat, jestli je tento případ nějak obecně definován v zákoníku, příp. na základě čeho se mi dodavatel snaží výpověď zamítnout a jestli na to má vůbec právo. Předem děkuji za odpověď. S pozdravem Kazimír.

 

ODPOVĚĎ:
Zde se jedná spíše o účelové tvrzení dodavatele. Změna vlastníka nemovitosti je důvodem pro ukončení smlouvy.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.