Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Cca před rokem jsem díky své nemoci byl nucen požádat doporučenou firmu (fyzická osoba), která by mne zastupovala při jednáních v oboru realit, pojištění a ekonomického poradenství. Navštívil jsem je, sdělili mi čím se zabývají, mně se to líbilo, byli vstřícní, takže jsme se domluvili. Po odvedení práce firma přišla s vyrovnáním. Všechny náklady jsem řádně a před svědkem uhradil a žádal jsem od nich faktury - daňové doklady. Tyto se mi podařilo od této firmy získat až v polovině tohoto roku, přičemž ve stejné době jsem zjistil, že některá jednání, která firma prováděla, nebyla v souladu s mými požadavky. Proto jsem se začal o firmu více zajímat a zjistil jsem, že vystavené daňové doklady obsahují jednak nesoulad mezi dodavatelem a jeho IČO a dále jsem zjistil, že dodavatel v dané době vůbec neměl oprávnění tuto činnost vykonávat. Dokonce dvě z faktur jsou evidovány pod stejným číslem. Jak řešit tuto situaci? Děkuji, Michal.


ODPOVĚĎ:
Můžete upozornit Finanční úřad na případný daňový podvod subjektu nebo dát podnět Policii k zahájení vyšetřování. Pokud byla škoda způsobena Vám, můžete se obrátit na soud a máte-li dostatek podkladů k prokázání škody, žádat její náhradu a náklady vzniklé v souvislosti s jejím vymáháním. A nebo můžete udělat všechny tři věci zároveň.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.