Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Dostala jsem nový platební kalendář, kde mám zálohy na 27.500 Kč. Poslala jsem dotaz proč mám tak vysoké zálohy a žádnou odpověď jsem nedostala. V řádném termínu jsem podala výpověď smlouvy. Vrátila se mi doručenka, že si to převzali, nikdo neodpověděl, až po dotazu akceptována výpověď smlouvy k 31.10.2021. Nikde nebylo napsáno, že mám dluh.

Po 5 měsících přišlo vyučování, kde je dluh. Podala jsem reklamaci, na ni přišla odpověď v červnu, že mám vše zaplaceno. Předali to vymáhací společnosti Rychlé řešení pohledávek a ta pořád posílá SMS zprávy a dopis. Děkuji za odpověď Renáta.

 

ODPOVĚĎ:
Pokud máte doklad o tom, že je vše zaplaceno, tak jej v kopii zašlete vymáhací společnosti a dále nereagujte. Vymáhací společnosti nejednají v souladu se zákonem, jediný, kdo má právo po Vás cokoliv vymáhat, je exekutor, a to až po pravomocném soudním rozhodnutí. Dokud neexistuje soudní rozhodnutí, nejste povinna cokoliv hradit a o tom, že je nařízeno soudní jednání k projednání věci byste se dozvěděla, protože ze soudu by Vám museli zaslat předvolání.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.