Počet stránek ve webu: 43.141

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Může prosím Vás firma po nás požadovat úhradu faktury za práci, kterou jsme si neobjednali? Jedná se o firmu z Hodonína, u které jsem se byla ptát, jestli prováději projektovou dokumentaci k zelená úsporám. Chtěli jsme výměnu oken, dveří a zateplení stropu. Řekli mě, že se zastaví. Pak jsem jim posílala e-mail - cituji - "chtěla bych se zeptat, kdy se zastaví pan. ing. zaměřit rodinný dům." Na základě tohoto e-mailu přijel pan ing., půjčila jsem mu plány od domu (dům je synův - má jiné jméno) a on se tu zastavil asi za týden i s nabídkou na nehoráznou částku a se závaznou objednávkou. Toto jsem mu nepodepsala a on mi poslal fakturu na částku 10.215,- Kč za zaměření RD, dopravné (asi 400,-) a výkresy stávajícího stavu s tím, že už na tom začali pracovat i když my jsme se ještě nerozhodli. Tak se Vás ptám, jestli tuto fakturu musíme uhradit, když jsme si nic neobjednali. Děkuji Holešinská


ODPOVĚĎ:
Pokud neexistuje žádná závazná objednávka prací, tak nic povinni platit nejste. Firmu o tom vyrozuměte a upozorněte je na to, že jste ochotni informovat Českou obchodní inspekci o praktikách, kterými na trhu podnikají.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.