Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Dodával jsem jako subdodavatel práci. Vyskytly se údajné vady na dodávce díla. Kontaktoval jsem dodavatele, že tyto vady budou odstraněny mojí osobou. Ten toto odmítnul, zakázal mi vstup do objektu a vady odstranil sám. Náklady s tím spojené se mi teď snaží naúčtovat, respektive nechce doplatit dlužnou částku, která se rovná vyúčtování oprav. Jde o to, že mi nebylo umožněno jak dodavatelem, tak investorem vady shlédnout, seznámit se z rozsahem oprav a tyto vady na vlastní náklady opravit.
Šlo o dodávku stavebních úprav sociálního zařízení ve škole. Investor je obecní úřad a potažmo sama škola. Byl jsem najatý dodavatelem, fyzickou osobou na tyto rekonstrukční práce včetně dodávky materiálu. Jednalo se o obložení stěn, položení dlažeb a dodávku sádrokartonových podhledů.
Objednatel prací byl dodavatel a ten nyní odmítá doplatit za výše uvedené dílo. Prosím o radu, jak v tomto případě postupovat. Děkuji za odpověď, Miloš


ODPOVĚĎ:
Nezbude Vám nic jiného než vyrozumět dodavatele o doplacení dlužné částky ve stanovené lhůtě s tím, že jste připraven podat žalobu na soud.  Pokud to nebude postačovat, podat návrh na soud a dlužnou částku vyžadovat z titulu splnění povinností smluvní strany.  Upozorňuji, že předem by bylo vhodné, abyste si situaci řádně prověřil, zda reklamace nebyla způsobena Vaší prací. Pokud jste si jistý, že jste nepochybil a nárok na plnění máte,  můžete postupovat soudní cestou.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.