Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Jsem nově zvolenou ředitelkou ZŠ a zřejmě jsem naletěla podvodníkům. Uzavřela jsem bohužel pro školu nevýhodnou a zbytečnou smlouvu s firmou ES Katalog. V telefonním rozhovoru mi paní sdělila, že škole končí negarantované období a je potřeba uzavřít novou smlouvu (pochopila jsem to tak, že je potřeba smlouvu prodloužit).

Na dotaz, zda to jako škola platit musíme, mi bylo sděleno, že musíme, jinak budeme na internetu nedohledatelní (což jsem pochopila mylně tak, že jde o databázi firem na Seznamu). Bohužel jsem po telefonu se smlouvou souhlasila. Když potom dorazil mail s uzavřenou smlouvou, zjistila jsem po "vygooglení" firmy, že jsem byla jako mnoho jiných oklamána. Je nějaká šance smlouvu zrušit, aniž bych musela částku zaplatit? Ve VOP mají napsáno, že je možno smlouvu vypovědět po zaplacení částky. Mám podat trestní oznámení, jak radili v souvislosti s touto firmou na internetu? Předem děkuji za odpověď. Radka.

 

ODPOVĚĎ:
Můžete se určitě obrátit na policii ČR, vzhledem k Vašemu postavení je to žádoucí.
Co se týká výpovědi či jiného zrušení smlouvy, zde je podstatné, co je uvedeno ve smlouvě, resp. ve VOP, zákon totiž umožňuje, aby si smluvní strany nastavily podmínky spolupráce dle svých potřeb.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.