Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Potřebovala jsem revizi standardů a oslovila me kolegyně kamarádky, že by mi ráda pomohla. Samozřejmě jsem této nabídky využila. Zeptala jsem se jí na odměnu, že bych ji vystavila smlouvu (úkolovou). Řekla mi, že je to přátelská vypomoc za nějaký peníz a že žádnou smlouvu nechce. Domluvili jsme se na odměně 1000 Kc za přečteni jednotlivého standardu.

To se stalo během měsice a půl a já ji vyplatila složenkou 5000 Kč, během této spoluprace odešla ze zaměstnání. Tři měsice se odmlčela a nyní mi přišel email, že pokid do 15.7 nezaplatím její práci za půl roku, kdy si spočítala údajně 182 hodin za 145 Kc na hodinu, coz činni zhruba 25 000 Kč, požene mě k soudu.
Jako důkaz uvádi email, kde mi poslala opravené standardy a manžela. ZJISTILA JSEM, ŽE JE V INSOLVENČNÍM ŘÍZENÍ A BEZ PRÁCE. Může tato kauza dojít až k soudu? A CO SE V TOMTO PŘÍPAĎÉ MŮŽE DĚLAT. Z lidského hlediska jsem z toho úplně špatná. Děkuji za radu, Přibáňová.

ODPOVĚĎ:
Pokud by podala žalobu k soudu, bude muset přesně dokázat, že jí práce opravdu trvala 182 hodin, samotné zaslání emailu se standardy toto nedokazuje. Vy můžete naopak tvrdit, že Vaše dohoda byla jiná (1000 Kč za 1 standard). Pokud je v insolvenčním řízení, musí uvést všechny své pohledávky. Doporučuji se podívat do insolventního rejstříku (na adrese www.justice.cz), zda tam tuto domnělou pohledávku vůči Vám uvedla. V takovém případě je pak nutné sledovat pravidelně insolvenční rejstřík a tuto pohledávku popřít.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.