Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Zemřel mi manžel, který byl jednatelem 4. společností. s. r. o. Neměl žádný podíl ve firmách, jediným společníkem firmy byl majitel, těchto 4 firem a společníci jednotlivých firem byly firmy samotné. (majitel žije v zahraničí). Na společnostech se již nepodniká od roku 2018, . DPH bylo podáno s 0 Kč. Dle notáře mi nenaleží nic z těchto firem a nespadá nic do dědictví.

Jejich sídla jsou na adrese mého trvalého pobytu. Mohu požádat o zrušení tohoto sídla, či přemístění? Dále manžel měl vůz který měl na firmu, vůz byl již odepsán, tedy již má nulovou hodnotu. Dá se vůz nějakým způsobem přepsat, když firmy nemají jednatele. Majitel, který zije v zahraniči nekomunikuje, jelikož z důvodu ukončení byznysu již pro něj nemají žádný význam. Děkuji, Božena

 

ODPOVĚĎ:
Pokud jsou sídla firem zapsána v obchodním rejstříku na Vaše trvalé bydliště, pak samozřejmě, pokud prokážete, že firmy uvádí nepravdu ve veřejném rejstříku, je možné, aby na Váš podnět, adresa Vašeho bydliště, byla vymazána. Primárně by se mělo sídlem těchto firem stát bydliště majitele těchto firem. Pokud firmy nemají jednatele, jelikož ten zemřel, pak jako jeho manželka a jeden ze zákoných dědiců (byť ne firem) máte právo vůz nechat odepsat.

 

► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Převod vozidla z firmy nemající jednatele na dědice - jednatel zemřel
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.