Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Dne 6.6.2010 jsem na doporučení známé podepsala smlouvu o spolupráci se zástupci firmy Drive consulting z Moravských Budějovic. Zástupci požadovali můj vklad 36.000Kč (registrační poplatek) a mým úkolem je získávat pro firmu nové lidi, nebo zajišťovat prodej přes jejich obchodní oddělení. Během června jsem na firmu odeslala 4 poptávky a dosud mi nepřišla žádná nabídka zboží ani ceny, za kterou bych měla zboží nabídnout dále. Volala jsem manažerovi firmy, který mi telefon nebral. Ozval se až po týdnu, že to dá do pořádku a stále nic. Myslím, že tím porušili to co slíbili a co je uvedeno v jejich smlově. Ráda bych smlouvu zrušila, ale mám obavy, že mi peníze nevrátí.
Poraďte prosím co dál. Děkuji Naděžda


ODPOVĚĎ:
Pokud jde o zrušení smlouvy, záleží na tom, co v ní stojí. Zpravidla se v ní objevují možnosti výpovědi. Z Vašeho textu však není patrné, jakou formou jste s touto firmou spolupracovala. Domnívám se však, že jde o smlouvu o obchodním zastoupení. Pokud ve smlouvě není stanoveno jinak, máte právo smlouvu vypovědět v zákonných lhůtách. Délka výpovědní lhůty je jeden měsíc pro první rok, dva měsíce pro druhý rok, tři měsíce pro třetí a další roky trvání smluvního závazku. Strany nemohou dohodnout kratší výpovědní lhůtu.
V každém případě mám z Vašeho příspěvku pocit, že se jedná o protiprávní jednání firmy (tzv. ledadlo), proto ihned informujete Policii, která by celou věc měla prošetřit.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.