Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 3.67 (3 hlasů)

Jsem živnostník a mám zřízenou paušální daň. Nyní chci začít tvořit obsah na Patreon (platforma, kde si lidé předplatí můj obsah), která má ale sídlo v USA. A já se chci zeptat, zda potřebuji něco speciálního, jelikož peníze jdou přes tuhle platformu. Stačí mi na to paušální daň? Nemusím nic víc řešit a stačí si pouze hlídat, abych nepřekročil své pásmo? Nebo potřebuju zařídit ještě něco? Děkuji.

ODPOVĚĎ:
Protože půjde o příjem ze samostatné činnosti, tak si musíte hlídat pouze celkovou výši Vašich příjmů podle jednotlivých druhů a zvoleného pásma paušálního režimu. Pokud budete Patreonu platit nějaké provize nebo polplatky z tržeb, tak se budete muset registrovat jako identifikovaná osoba k DPH a v ČR zaplatit DPH z těchto služeb, které Vám za úlplatu poskytl Patreon. Registrace jako osoby identifikované k DPH Vás nijak nevyřazuje z paušálního režimu, v paušálním režimu nesmíte být registrován jako plátce DPH, na osobou identifikovanou k DPH se omezení pro paušální režim nevztahuje.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.