Počet stránek ve webu: 43.176

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Prosím o radu ve věci věcného břemene. Při budování nové elektické přípojky nízkého napětí (NN) nám byla předložena k podpisu smlouva o zřízení věcného břemene. Je nutné tuto smlouvu podepsat? Jaké povinnosti a omezení nám z toho vyplývají do budoucna. Taktéž jaké povinnosti a výhody z toho bude mít energetická společnost, v tomto případě E.ON? Svatava


ODPOVĚĎ:
Pokud už nová přípojka existuje, jde jen o smlouvu, která upravuje současný faktický stav, a nemá již význam proti tomu protestovat. Zvlášť, pokud z toho máte sami užitek. Obecně platí, že nikdo nemusí podepsat smlouvu, se kterou nesouhlasí. Proto jde o smlouvu - tedy co je smluveno. Podpisem smlouvy o věcném břemeni bude tato přípojka zapsána do katastru nemovitostí natrvalo a do budoucna pro všechny další majitele Vašeho pozemku. Energetická společnost může využívat tuto přípojku a zároveň ji musí spravovat.
Pro Vás bude platit pouze to omezení, že to musíte navždy respektovat, a např. některé technické normy stanoví určité ochranné zóny od takovýchto přípojek v případě nové stavby.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.