Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Dobrý den. Mám takový menší problémek mohli by jste mi poradit jak by mela vypadat smlouva o věcném břemeni. Chci darovat sestře chatu a chci si tam nechat zřídit věcné břemeno jak pro mne tak i popřípadě přítele a děti které zatím nemám ale jednou je chci . Jedná se o chatu na Sázavě spíše je to zemedělská usedlost a jde mi o to aby to bylo ošetřeno tak ze bych mohla jak do garaží, stodol ,zahrad a jet tam s kýmkoliv prostě abych nebyla ničím vázána tedy pokud to jde. Předem děkuji za odpoveď. Bohdana


ODOVĚĎ:
Smlouva o věcném břemeni musí jasně vymezit osoby, kterých se týká a určit, která je oprávněná a která povinná z věcného břemene. Velmi důležité je jasně a podrobně stanovit, v jakém rozsahu (které místnosti) má oprávněný právo užívat.

Oprávněný držitel věcného břemene může umožnit bydlení svému manželovi a dětem a zřejmě také potomkům v řadě přímé. To bylo již judikováno. Můžete si však ve smlouvě stanovit, že toto právo bude náležet Vašemu příteli.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.