Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
V létě 2010 jsme s manželem koupili zahradní chatku na pronajatém pozemku v zahradní kolonii a stali se členy zahrádkářů. V pravidlech tohoto spolku je uvedeno,že je pozemek pro účely zahrádkářské a na odpočinek.Na pozemek jsme si dali menší zahradní bazén a to se stalo příčinou sporu. Původně po nás požadovali zaplacení vody s čímž jsme souhlasili, i když na pozemku nemáme žádné záhonky a tudíž žádnou spotřebu vody (ta se platí paušálem).

Na podzim si odsouhlasili na společné schůzi členů zahrádkářů, že bazény zakazují. Musíme skutečně uposlechnout a přestat používat náš bazén na zahradě? Děkuji, Dominika

ODPOVĚĎ:
Ve Vašem případě je důležité podívat se do pravidel Vašeho spolku, jakým způsobem jeho členové rozhodují, a zda je možné toto rozhodnutí nějak zvrátit. Neznám pravidla Vašeho spolku, která byla ustanovena při jeho založení, tudíž nemohu navrhnout konkrétní postup. Mohu však předpokládat, že pokud o této věci rozhodlo shromáždění pronajimatelů jednotlivých pozemků, nebude proti tomuto rozhodnutí již odvolání možné.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.