Počet stránek ve webu: 43.319

1 1 1 1 1 Hodnocení 4.00 (1 hlas)

Přijala jsem nedopatřením doporučený dopis od soudu pro neziskovou organizaci, která na mé adrese před 15 lety sídlila. Došel zároveň s dopisem adresovaným mně, jako jednomu ze zakládajících členů sdružení a já neuvažovala, protože jsem netušila o co se jedná. Jak teď mám jednat, abych se zachovala právně správně? Dopis vyzývá spolek (bylo to občanské sdružení) k provedení právních kroků, které zákon požaduje, ale o spolku už těch 15 let nic nevím. Děkuji.

ODPOVĚĎ:
Pokud o spolku nic nevíte a kroky dle požadavku soudu neučiníte, soud pravděpodobně nařídí likvidaci spolku, neboť bude zjevné, že spolek nevyvíjí žádnou činnost. Je také reálné, že likvidátorem či opatrovníkem budete ustanovena Vy, kdy bude potřeba činnost spolku i právně ukončit a vymazat z rejstříku. Pokud tedy spolek už žádnou činnost nevyvíjí, můžete reagovat na soud tak, že spolek již nevyvíjí žádnou činnost, nechť je tedy nařízena jeho likvidace.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.