Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Minulý týden si ode mě zakoupila jedna společnost webové stránky se vším všudy. Nebyla uzavřena žádná kupní smlouva, jen jsem jim psala, že je tam dobrá návštěvnost (ale přesné číslo nikdo nebylo zmíněno, na stránkách je počítadlo, které oni viděli). Veškerá diskuze probíhala přes e-maily. A včera se mi ozvali, že se návštěvnost radikálně snížila a že jestli nebude jako předtím, že budou žádat vrácení peněz a oni mi vrátí webové stránky. Jenže oni si už mohli okopírovat všechno, co na stránkách je, tak se mi to nelíbí. Mám několik dalších stránek, kde jsem měla umístěný baner s odkazem na ty prodávané stránky, takže návštěvníci chodili přes ně, proto jich bylo více než nyní. Banery jsem však odstranila, nechci zvát lidi někam, co už není moje. Je toto nějak napadnutelné a můžou na mě podat příp. i žalobu, kdybych jim nechtěla peníze vrátit? Když nebylo uzavřena přímo kupní smlouva, ale jsme si psali přes email? Moc děkuji za odpověď. Nela


ODPOVĚĎ:
Kupní smlouva nemusí být písemná, a písemná smlouva nemusí být, až na výjimky, na jedné listině. V tomto případě jde o písemnou smlouvu uzavřenou na dálku prostřednictvím emailu. V tuto chvíli tedy mohou pouze odstoupit od smlouvy. K tomu však nemají žádný zákonný důvod, proto se nemusíte žaloby obávat.
Vy jste své povinnosti ze smlouvy splnila, a hospodářský neúspěch není důvodem k odstoupení od smlouvy. Lze tedy říci, že je již na jejich straně, aby zajistili dostatečnou návštěvnost a nikdo Vás nemůže samozřejmě v tuto chvíli nutit, abyste měla na svých dalších stránkách bannery, které by inzerovaly na web, který není Váš.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.