Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Můj zemřelý manžel uzavřel smlouvu na nájem tlakové nádoby na propan na dobu 15 let. Smlouva řeší pouze zrušení ze strany pronajímatele, vůči nájemci jsou pouze sankce za zrušení. Smlouva vyprší v roce 2013. Ráda bych smlouvu zrušila předčasně a domek prodala. Mám povinnost převzít závazek za zemřelého manžela? Jaké mám možnosti?


ODPOVĚĎ:
Právní povinnost přecházejí po smrti zůstavitele na jeho dědice. Ve Vašem případě jste vstoupila do právního vztahu místo svého manžela a máte tedy povinnost platit nájem dále.

V případě Vaší smlouvy se jedná o smlouvu tzv. spotřebitelskou. U ní platí, že nesmí obsahovat ujednání znamenající k újmě spotřebitele (k Vaší újmě) značnou nerovnováhu v právech a povinnostech stran. Taková ujednání jsou neplatná, až poté, co je za neplatná prohlásíte. Výsledek by byl nejspíše takový, že byste měla stejnou možnost zrušení smlouvy jako pronajímatel.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.