Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Matka v závěti odkázala nevlastnímu bratrovi důchodové spoření (100.000 Kč), mně sporožirový účet (100.000 Kč). Notářka nezanesla do usnesení bratrovo spoření, protože bylo napsáno na jeho jméno. Kdo je povinen platit nájem do přepsání bytu na jiného majitele (jestli každý polovinu) a pak do prodeje bytu, v kterém nikdo nebydlel.

Bratrovi jsem musel vyplatit polovinu prodejní ceny nemovitosti. Jak mám postupovat, když mi bratr dá se říci odcizil z bytu, který jsem zdědil, části zařízení a vybavení v mém vlastnictví a bez mého souhlasu. Děkuji Radoslav.

 

ODPOVĚĎ:
Pokud Vám bratr odcizil jakékoliv věci, musel byste se obrátit na Policii a prokázat, že věci byly skutečně Vaše. Pokud to chápu dobře tak, že byt byl v rámci dědického řízení napsán na Vás a bratrovi jste vyplatil polovinu, tak byt nabýváte do vlastnictví k okamžiku smrti zůstavitele a nájem byste měl již platit Vy.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.