Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Moje babička s dědou bydlí na vesnici. Jejich sousedka si pořídila 8 ovcí a moje prarodiče jejich neustálé bučení velmi ruší, přeci jenom už jim bude skoro 80 let. Chci se zeptat, zdali by neměla sousedka nejprve požádat okolní sousedy, jestli si je může pořídit, jelikož bydlí uprostřed obce a na každé světové straně má sousedy. Dále také tyto ovce neustále ničí náš kamenný plot a už i sousedův. Chci se zeptat, jestli mohu já nebo babička nějak zabránit chovu těchto ovcí (chovají je kvůli spasení trávy) nebo alespoň jak donutit sousedku, aby udělala nějaké zábrany, které by bránily náš plot. Příjde mi nesmyslné opravovat neustále na vlastní náklady babiččin plot, který byl doposud v pořádku.Děkuji za odpověď, Zdenka


ODPOVĚĎ:
Požádat sousedy o souhlas k chovu prarodiče nemusí. Můžete se však ujistit, zda je v územním plánu povolen chov zvířectva. Vzhledem k tomu, že se jedná o vesnici, to ale předpokládám. Pokud se jedná o poškození plotu, je sousedka jednoznačně povinna zajistit, aby k poškozování Vašeho majetku nedošlo. Pokud nebude dohoda možná, obraťte se na soud, který může nařídit sousedce zajištění zvířat případně náhradu škody.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.