Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
7.3.2010 v odpoledních hodinách šly moje děti ven po obecní cestě. Šel tam i mladík s německým ovčákem skříženým s dogou a ten se mu vytrhl z vodítka a pokousal bez příčiny mého syna. Měl ukoslé ucho, 2 tržné rány ve vlasech zhruba 8 cm dlouhé a díru v krku asi 2cm od tepny. Pak ještě nějaké škrábance. Mladík ze syna stáhl psa a odešel s ním pryč aniž by zavolal např. sanitku. Dcera bráchovi pomohla vstát a došli domů - je to asi 200m.
Od té doby co se to stalo tak k nám nepřišel se zeptat ani nekomunikuje. Ráda bych se zeptala, zda má cenu si nájít právníka a žádat od toho chlapce bolestné a žalovat ho za neposkytnutí první pomoci nebo to máme nechat být? On ani jeho rodina se s námi nijak dohodnout nechtějí. Moc tomu nerozumím co vlastně dělat. Děkuji, Daniela.


ODPOVĚĎ:
Bolestné a náhradu za ztížení společenského uplatnění můžete požadovat pouze soudně (pokud protistrana nekomunikuje a nehodlá se vyrovnat mimosoudně). A to formou žaloby u okresního soudu. V tak závažném případě má jistě cenu najmout si advokáta a požadovat zadostiučinění. Jejich neochota se dohodnout je jim jen k tíži.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.