Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Tříletý synovec mého švagra mi neúmyslně u nás při návštěvě rozbil 50" plazmovou televizi (4 měsíce stará). Rodiče mají sjednanou pojistku: pojištění odpovědnosti občana za škodu v běžném občanském životě. Likvidátor nám řekl, že pokud je rodinná vazba mezi poškozeným a pojistníkem, pojišťovna nemusí nic hradit. Podotýkám, že nežijeme ve společné domácnosti.

Ani při právni definici třetí osoby jsem nic takového nenašel. Já požaduji po švagrovi peníze, televize je nefunkční. Stalo se 4.2.2011. Mám pocit, že nás likvidátor zkoušel. Radek

ODPOVĚĎ:
Vyčkejte, jak likvidátor škodu uzavře, případně proti rozhodnutí vyjádřete odůvodněný nesouhlas adresovaný pojišťovně. V krajním případě se budete muset obrátit na soud s žalobou na vyplacení pojistného. Záleží opravdu na smluvních podmínkách, takže bych doporučila se obrátit na právního zástupce, aby si smlouvu a podmínky pojišťovny důkladně prostudoval a věc s Vámi dále řešil.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.