Počet stránek ve webu: 43.147

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Před dvěma dny jsem na inz. portále Bazoš objevila inzerát, ve kterém anonym. inzerent varoval ostatní chovatele pejsků před mojí osobou. Uvedl, že píši záporná hodnocení k inzerátům ostatních chovatelů z důvodu likvidace konkurence. V inzerátu uvedl veškeré moje kontaktní údaje, tzn. jméno, příjmení, adresa bydliště, telefon, email. adresu i IP adresu. Nazval mne zákeřnou chovatelkou, a že na mne podá trestní oznámení.
Obracím se proto na Vás o radu, jelikož jsem poslední měsíce žádné hodnocení nepsala, cítím se tím poškozena. I když druhý den inzerát z portálu zmizel, přesto bych ráda znala svá práva, kdyby se ještě někdy něco podobného opakovalo. Předem děkuji za odpověď. S pozdravem Iveta.


ODPOVĚĎ:
V tomto případě slouží k Vaší ochraně právo na ochranu osobnosti dle občanského zákoníku. Máte tedy právo obrátit se na soud a žádat omluvu a případné zadostiučinění, které může být i peněžité. Vše tedy prostřednictvím žaloby podané k soudu.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.