Počet stránek ve webu: 43.153

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Jsem 9 let rozvedená, před rozvodem jsme s bývalým manželem byly nájemci městského bytu, jako nájemce byl veden bývalý manžel. Nájemný byt nebyl předmětem vypořádání SJM. Ve třetím roce po rozvodu bylo v rámci privatizace založeno bytové družstvo - kam přešel nájemný byt městské části. Exmanžel souhlasil s tím, že členem bytového družstva budu já a můj nový manžel, protože v bytě předtím 3 roky nebydlel (byl ve vazbě) a nepříspíval na nájem ani na služby s tím spojené. Zůstal mu ale trvalý pobyt, nepřispívá na nájem ani na služby a odmítá se z bytu vystěhovat. Není členem bytového družstva, nemá ani podnájemní smlouvu. Prosím tímto o odpověď, jak mám postupovat. Iveta


ODPOVĚĎ:

Můžete na matrice požádat o zrušení trvalého bydliště Vašeho bývalého manžela. Stačí doložit, že již nemá žádné užívací právo k danému bytu. K tomu bude stačit rozhodnutí o vypořádání SJM a případně svědecky. Pokud i poté nebude chtít opustit Váš byt je možné podat žalobu o vyklizení.

Upozorňuji, že z trvalého bydliště nikomu žádné právo k nemovisti samo o sobě nevyplývá.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.