Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Po 15letech společného soužití s mojí bývalou přítelkyní, jsem se po menších neshodách odstěhoval. Nyní řešíme s přítelkyní spory ohledně majetku a závazků, které jsme za ty roky nabyli.
Kromě vybavení domácnosti, které jsem jí celé nechal, zůstal ještě byt, který jsme před 3roky koupili. Až nyní jsem zjistil, že byt je psaný pouze na přítelkyni, ale meziúvěr a úvěr ze stavebního spoření, který jsme si vzali na koupi a rekonstrukci bytu od lišky splácím já, je napsaný na mě. Když jsem žádal bývalou přítelkyni, aby si splátky převedla na sebe, že jí byt ponechám, řekla mi, že byt je její a dluhy moje. Mohu prokázat výpisy z účtu, že peníze za byt byly hrazeny z úvěru, který je psaný na mě. Jak se bránit a požadovat, aby se byt buď prodal, srovnaly závazky a zbytek jsme si rozdělili nebo úvěr splácela dál přítelkyně, když jí byt zůstal? Až nyní zjišťuji, že je hodně divné, že mi stavební spořitelna úvěr poskytla, když smlouva na koupi bytu je na přítelkyni. Děkuji za radu. Leoš


ODPOVĚĎ:
Ve Vašem případě již zřejmě dohoda není možná. Proto máte jedinou možnost a to obrátit se na soud s žalobou na zaplacení určité částky. K žalobě přiložte všechny dokumenty, které prokazují, že jste byt splácel ze svého úvěru. Také, že jste nechal všechno vybavení bytu bývalé přítelkyni, a že dohoda není možná, protože si přítelkyně odmítá převést úvěr na sebe. Vy budete ten, kdo bude muset všechny skutečnosti prokazovat (nesete důkazní břemeno), proto si opatřete všechny dokumenty tak, aby Vaši žalobu soud nezamítl pro nedostatek důkazů.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.