Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
27.11.2009 jsem známé půjčil 7000Kč bez podepsání smlouvy, na 4284Kč mám u sebe ústřižek ze složenky, kterou jsem za ní platil. Slíbila, že do tří týdnů to vrátí, dodnes se tak nestalo. Vzhledem k mé finanční tísni jsem jí bombardoval telefonáty a sms zprávami, v jedný jsem jí napsal, že je alkoholička (což je), v další, že jí budu otravovat tak dlouho jak budu muset, i kdyby jí mělo trefit a v další, že jí navštívim u ní v práci a udělám jí ostudu, když to nepomůže jdu na Policii. Ona chce na mě podat trstní oznámení za pomluvu, vydírání a vyhrožování. Prosím o pomoc co mám dělat. Děkuji, Jirka.


ODPOVĚĎ:
Doporučuji ihned přestat známou „bombardovat“ a zaslat ji písemně výzvu k zaplacení dluhu s tím, že podáváte žalobu k soudu. Na policii v každém případě ukažte složenku, kterou jste platil a vysvětlete svou finanční tíseň – pokud budete muset na policii dostavit.

Pokud peníze nevrátí, budete se muset obrátit s žalobou na soud a dokázat celý dluh.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.