Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Bydlíme v lokalitě Šárka v Praze, která je bez občanské vybavenosti(MHD zastávka cca 1,5 km, samoobsluha 3km, atd.), což dle mého názoru, přesto,že bydlíme v Praze 6 neodpovídá městské lokalitě tohoto typu a je typycké spíše pro venkov. Bydlíme v bytě kde se velice rychle množí plíseň, netěsní okna, je zkorodovaný nosník podlahy balkonu, teplá voda je vedena dlouhým vedením z bojleru umístěným ve společných prostorách domu, snížený přívod studené vody, způsobený zarostlými trubkami, osvětlení schodiště v domě je zajištěn přes náš elektroměr. Majitel v průběhu loňského roku provedl zateplení celého objektu s vyjímkou naší bytové jednotky. Tímto Vás zážádám o radu,zda se za takovýchto podmínek nejedná o sníženou kvalitu bytu a o jakou procentuální sazbu by mohla být snížena hodnota nájemného. Od nového roku 2011 platíme 109 Kč/m2. Děkuji předem za odpověď, Martin


ODPOVĚĎ:
Vzhledem k Vašemu popisu se domnívám, že cena za bydlení není v Praze, i přes značné nedostatky bytu příliš vysoká. Pokud byste přesto měli pochybnosti, můžete se s majitelem pokusit o dohodu na snížení nájemného z těchto důvodů. Pokud k dohodě nedojde, můžete se obrátit s žalobou na soud.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.