Počet stránek ve webu: 43.183

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Na shromáždění SVJ bylo potřeba projednat a odhlasovat 2 záležitosti - zda celkově rekonstruovat či pouze opravit stávající výtah v domě a jak toto financovat. Na shromáždění se sešla pouze těsná nadpoloviční většina vlastníků (podle podílů na domě), ale byli jsme usnášeníschopní a shromáždění mohlo začít.

Jako první jsme odhlasovali způsob financování (shodli jsme se na úvěru). Pak se při diskuzi o detailech jeden vlastník urazil (doslova) a shromáždění opustil. Tím ovšem klesla účast (podle podílů) pod 50%. Nicméně jsme pokračovali v jednání a odhlasovali i druhou záležitost - rekonstrukci výtahu. Poraďte mi, prosím, zda odchodem jednoho člena shromáždění nebylo druhé hlasování neplatné nebo stačí uvést do zápisu, že se hlasování zdržel. Ještě prosím o informaci, zda je nutné zveřejňovat či jinak seznamovat nepřítomné členy SVJ se zápisem ze shromáždění nebo jim stačí oznámit pouze jeho výsledek (rekonstrukce, úvěr). Děkuji.  

 

ODPOVĚĎ:
Pokud jeden ze členů schůzi opustil ještě před hlasováním, bohužel s ním musíte počítat jako s nepřítomným a pokud tedy nebyl splněn počet potřebných hlasů, nelze tedy druhou záležitost brát jako odhlasovanou. Zápis ze shromáždění není nutné členům zasílat, nicméně na jejich požádání jim musí být zápis předložen, tedy i případně emailem zaslán. Nikoliv tedy automaticky, nýbrž na požádání.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.