Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Ráda bych se zeptala jak postupovat proti realitní kanceláři, která mi zdržuje proplacení kauce za nájemníka. Nájemník neuhradil poslední dva nájmy s tím, že budou zaplaceny podle smlouvy z peněz, které měla u sebe mít uložené RK. Poslední nájem jsem dostala za měsíc duben 2010, v červnu se nájemník odstěhoval.

V září byl ještě navíc podepsán v RK souhlas nájemníka s proplacením kauce na uhrazení dluhu - podle mého názoru nadbytečné zdržovací gesto RK. Předpokládám, že RK použila peníze na úhradu jiných nákladů a tudíž je nemá, možná jsou celkově ve špatné finanční situci, nicméně stále fungují a nekrachují. Vím, že jsem udělala řadu chyb, nicméně teď nevím, jak takto "malou" ale pro mě ne nepodstatnou částku vymáhat. Telefonické výzvy pochopitelně nefungujií. Děkuji, Vlastimila

ODPOVĚĎ:
Nechte advokátem sepsat předžalobní výzvu na zaplacení dlužné částky s tím, že pokud do určitého data nebude uhrazeno, podáte návrh na soud. Pokud ani toto nepomůže, podejte návrh na soud na vydání bezdůvodného obohacení.

Realitní kancelář zadržuje výplatu peněz bez právního důvodu (neoprávněně).  Věřím, že předžalobní výzva bude stačit, protože realitní kancelář si dobře spočítá, že šanci na úspěch před soudem nemá a ještě by musela hradit náklady soudního řízení – a to se jí rozhodně nevyplatí.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.