Počet stránek ve webu: 43.191

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Dcera si nechala posílat na bankovní konto přítele výplatu, ale on jí odmítl tuto výplatu vydat a vybral si ji, použil ji pro svou potřebu. Přestal hradit nájem a elektřinu. S přítelem žije skoro rok a nikdy neměla v tomto ohledu s ním potíže. Dcera nemá k jeho bankovnímu účtu dispoziční právo a v současné době zůstala zcela bez prostředků.

Fyzicky ji napadl a poté se psychicky zhroutila. Celá situace vznikla tím, že její přítel si našel jinou ženu. Má se dcera rovnou obrátit na Policii nebo jej písemně vyzvat k vydání peněz (jejího platu) a pokusit se problém řešit smírem. Děkuji, Ludmila

ODPOVĚĎ:
Na policii se dcera jistě obrátit může, zvláště pak poté, co ji přítel napadl. Avšak finanční stránku věci policie nevyřeší.
Doporučuji proto, aby se dcera na přítele písemně obrátila s předžalobní výzvou (nemusí sepsat právník či advokát) o vyplacení (vydání) bezdůvodného obohacení, tedy součtu všech dlužných výplat (mezd). Lze také do žádosti připsat, že pakliže se přítel do stanovené doby neozve a peníze nevrátí, obrátí se dcera na soud s žalobou na vydání bezdůvodného obohacení. Tam se také v případě negativní odpovědi přítele obrátit skutečně bude muset.
V případné žalobě na vydání bezdůvodného obohacení (vzor ke stažení je zdarma v našem webu) dcera uvede žalovaného, tedy přítele a skutečnost, že jí byla výplata po dobu X měsíců zasílána na účet přítele, ke kterému nemá přístup. Vše lze doložit výplatními páskami a potvrzením mzdové účetní, že výplata chodí skutečně na účet s daným číslem.
V žalobě dále uveďte, že se přítel ani po opakované výzvě neodhodlal peníze dceři vrátit, můžete přidat skutečnost o fyzickém napadení, nejlépe doloženou vyšetřováním policie. Zároveň dodejte, že se ze strany přítele jedná o bezdůvodné obohacení, které je přítel povinen vydat zpět.
NA (vzor ke stažení je zdarma v našem webu) DÁT PROSÍM ODKAZ NA
http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/vzory-zdarma/vzory-zdarma.html

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.