Počet stránek ve webu: 43.166

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.071.652

Koupě bytu na splátkový prodej - jak neudělat chybu při koupi nemovitosti přes realitní kancelář?

Odesláno: 
Otevřeno 1355 x
1 odpověď
 
Dobrý den
potřebuji se zeptat mám možnost koupit byt v osobním vlastnictví, ale mám obavy se smlouvou nemám dostatek financí, nejmenovaná RK mi nabídla spáltkovy prodej nemovitosti s rezervaci 150.000 Kč, které mám k dispozici, ale nevím jak dále pokračovat a netuším na co si mám dát pozor, smlouvu ještě nemám. Celý splátkový kalendář je ne méně než 5000 Kč měsíčně to prý majitel nemovitostí navrhl, já bych se vším souhlasil, ale bojím se že o rezervační částku přijdu!
RK mi z odpověděla pár dotazů že nejprve podepíší smlouvu, složím rezervační částku a mohu se nastěhovat a nemovitost bude má až splatím celou hodnotu nemovitosti do té doby budu nájemníkem. Nejedná se hypoteční úvěr vše je z mých finančních prostředků se souhlasem majitele to tvrdí RK.
Nemám možnost se spojit s majitelem nemovitosti, vše řeším přes RK, bohužel žijí UK takže vše řeším přes mobilní tel a email. Prosím o pomoct nechci udělat nějakou hloupost vše se má uskutečnit příští týden tedy 18.07.2016 cca celý týden, RK mi nabídLA rezervační částku poslat na nějaký účet.

NEJSEM SI JISTÝ JAK TEDY DÁLE POSTUPOVAT

DĚKUJI BOBY
 
Dobrý den,

bez znalosti daných smluv Vám nemohu odpovědět, zda je vše v pořádku. Rozhodně dle Vámi uvedených informací budete v horším postavení, vzhledem k tomu, že dokud nesplatíte celou částku, nestanete se ani vlastníkem bytu pouze nájemníkem. A to ještě není jisté (zjistěte si ve smlouvě) zda kromě splátek nemovitosti nebudete jako nájemník platit i nájem. Máte-li vůči realitní kanceláři určité pochybnosti, doporučuji řešit danou situaci i jiným způsobem, např. sjednat si úvěr u banky nebo jiné věrohodné finanční instituce a z toho uhradit celou kupní cenu, kdy se stanete vlastníkem nemovité věci a budete splácet úvěr. Další možností je obrátit se na důvěryhodného finančního poradce, který by Vám zajistil pro Vás nejvýhodnější nabídku financování kupní ceny.