Počet stránek ve webu: 43.214

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.080.322

Zástupkyně ředitele páchá trestnou činnost - může nadále pracovat ve škole, školském zařízení?

Odesláno: 
Otevřeno 1106 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
v jedné škole pracuje zástupkyně ředitele, která dělá i výchovnou poradkyni. Tato paní, je rozvedená, a to že rozvrací další rodiny, je bohužel smutnou situací, avšak nepostižitelnou. Podstatně horší je, že její bratr se živí lichvou a již třetí rok je proti němu vedeno trestní vyšetřování podvodu ve výši cca 8.000.000 Kč. Uvedená zástupkyně ředitele se s ním na tomto podvodu podílela (jako záměrně vložené břemeno do nemovitosti za účelem výrazně snížit jeho hodnotu a dosáhnout tak při nucené dražbě významně nižší vydražené ceny). Nejde pravděpodobně o jediný případ spolupachatelství. On bude velmi pravděpodobně odsouzen, jak dopadne ona, netušíme. Je (minimálně) morálně správné, aby taková žena působila na exponovaném místě ve státní instituci?
Jak případně postupovat?

děkuji
 
Dobrý den,

danou situaci může řešit ředitel školy na základě podnětu rodičů. Tedy sdílí-li váš názor i další rodiče, můžete napsat řediteli školy hromadnou stížnost na jeho zástupkyni nebo sepsat petici. Bude záležet následně na řediteli, jaké z toho vyvodí důsledky (např. jmenuje jiného zástupce), ale pro rozvázání pracovního poměru by musel mít opodstatnění v zákoníku práce (ust. § 48 a násl.).

Vámi uvedené by mělo být prokázáno a to vyšetřováním orgány činnými v trestným řízení, případně později rozsudkem soudu v trestní věci.