Počet stránek ve webu: 43.176

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.075.627

Podnikání, živnost a trvalé bydliště, trvalý pobyt na městském, obecním úřadu (bezdomovecký trvalý pobyt)

Odesláno: 
Otevřeno 3173 x
1 odpověď
 
Dcera podniká, údajně dělá podomovní prodej, už jsme platili 2 exekuce, dopláceli 2x sociální a zdravotní za 2 roky.
Dcera si pořád neplatí sociální a zdravotní pojištění. Domů jezdí max. 2x do roka. Poradíte mi, co mám dělat?
Odhlášení trvalého bydliště? A pokud bych tak učinila, mohla by nadále podnikat bez trvalého bydliště?
Děkuji.
 
Dobrý den,
pokud dcera u vás nebydlí, můžete její trvalý pobyt na adrese vašeho bydliště zrušit (odhlásit) dle ust. § 12 zákona o evidenci obyvatel. Kdy podáte návrh na městský úřad a prokážete, že zaniklo užívací právo občana k objektu nebo vymezené části objektu, jehož adresa je v evidenci obyvatel uvedena jako místo trvalého pobytu občana a zároveň občan neužívá tento objekt nebo jeho vymezenou část. K prokázání těchto skutečností je možné použít např. svědectví sousedů. O zrušení TP bude vedeno správní řízení se vším všudy, tedy i s dokazováním, proto správní orgán navrhovatele vyzve, jaké dokumenty má předložit, je oprávněn provést i místní šetření atd. Konkrétní forma však vždy záleží na daném úřadu.
Úřední adresou vaší dcery pro evidenční účely a pro komunikaci s úřady bude po odhlášení trvalého pobytu sídlo ohlašovny příslušného městského úřadu až do doby, než si sama zvolí jiné místo trvalého pobytu. Odhlášení trvalého pobytu na podnikání vaší dcery nebude mít vliv. Nad rámec vašeho dotazu vás upozorňuji, že skutečnost, že dcera má trvalý pobyt na adrese vašeho bydliště, neznamená, že za ni musíte platit její dluhy.
Více o odhlášení trvalého pobytu se dozvíte zde: http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/component/content/article/15571-trvale-bydliste-trvaly-pobyt-zmena-odhlaseni-zruseni-informace.html