Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Nechal jsem v tiskárně vyrobit barevné potahy na šanony s laminem. Ty jsem zaplatil a předal do jiné společnosti, která z nich vyrobila šanony. Asi po týdnu se však lamino začalo z papíru odlupovat. Vina je jasně na tiskárně, špatný výrobní postup laminace papíru. Nyní mám nepoužitelné šanony.

Mám možnost věc reklamovat v tiskárně a požadovat finanční kompenzaci nákladů, které jsem zaplatil výrobci šanonů a i náklady za vadné tisky, které jsem zaplatil této tiskárně? Pokud ano, do kdy nejpozději musí tiskárna škodu uhradit a jakým způsobem o ni mám požádat. Děkuji, Ctibor

ODPOVĚĎ:
Ano, materiál můžete reklamovat. Stačí zvolit formu dopisu s dodejkou, kde bude reklamace popsána a uvedena skutečná škoda a její výše, požadavek na nápravu a datum. Tiskárna škodu uhradit nemusí, pokud neuzná reklamaci. Stejné je to s časovým určením - výslovně vymezené neexistuje. Na vyřízení reklamace má 30 dnů. Pokud by v tomto případě musel jednat soud, je již vykonatelnost přiznaných práv (a tedy doba, do jaké musí dojít k realizaci rozhodnutí), právním předpisem výslovně uvedena.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.