Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Měla jsem kocourka, který byl ochočený tak, že chodil se mnou na procházky i na vodítku, měl i přístup na zahradu. Asi před půl rokem se mi kocourek, ztratil. Hledala jsem ho a měla i vyvěšené jeho fotky, ale nikdo se mi neozval. Nedávno jsem zjistila, že mého kocourka, má zavřeného v domě má sousedka.

Domnívám se, že ho i proti mé vůli dala vykastrovat. Značně ztloustl. Přesto bych kocourka ráda získala zpátky. Poraďte mi prosím, jak bych měla v tomto případě postupovat. Děkuji, Kamila

ODPOVĚĎ:
Ve vašem případě bude nejdůležitější prokázat, že kocour je opravdu váš. To je nejsnazší v případě, je-li zvíře tetované nebo čipované. Potom se ho můžete domáhat např. i soudní cestou (žalobou na vydání věci). Pokud byste nebyla schopná prokázat, že zvíře je opravdu vaše (za dobrý důkaz mohou být i detailní fotografie zvířete, kde je zachyceno unikátní šrafování kožichu zvířete), je šance na získání zvířete zpět (nejen) soudní cestou opravdu nízká. Pokud je to možné, dejte přednost domluvě se sousedkou a až následně věc řešte oficiálně s využitím právníka či soudu.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.