Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
S firmou na dodávku a montáž bezpečnostních rolet jsem uzavřela Smlouvu o dílo a uhradila zálohu ve výši 60%, a to 9/2010. Firma dodání díla ani nezahájila, smlouvu jsem vypověděla a žádala vrácení poskytnuté zálohy. Majitel firmy mi sdělil, že vracet nic nebude, že naopak bude chtít po nás proplacení celkového díla, které nikdy nedodal a jehož montáž ani nezahájil (a to i přes opakované písemné výzvy).

Po dohodě jsme v 5/2011 opět přistoupili k podpisu nové Smlouvy o dílo, firma si najala na realizaci subdodavatele, který montáž rolet zahájil Tento krok jsem učinila pouze proto, že firma garantovala výrobu atypických oken za "přijatelnou cenu" oproti konkurenci. Nyní subdodavatel zjistil, že firma, která ho najala přislíbila dodání rolet na atypická okna, jejiž samotná výroba (3ks) by přesáhla celkovou sjednanou cenu díla, kterou máme uhradit. Nyní máme dílo nedokončené, nezprovozněné a majitel firmy se kterou máme smlouvu odmítl atypické rolety dodat, případně financovat. Peníze nám vrátit nechce. Jak máme nyní postupovat? Jsme povinni si dílo převzít, když není kompletní? V tomto okamžiku bychom volili cestu, aby si vše demontovali a odvezli, ale to odmítají. Děkuji, Nela

ODPOVĚĎ:
Vzhledem k tomu, že dílo nebylo dodáno včas a řádně, tak zhotovitele zažalujte za porušení smluvního závazku, požadujte vrácení poskytnutých peněz a pokud Vám vznikla škoda, tak i tu. Můžete zhotovitele upozornit (např. formou předžalobní výzvy), že máte úmysl ho žalovat a dát mu tak šanci vztahy narovnat (vrátit včas zálohu na dílo).
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.