Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Jsem po dvou infarktech a z Úřadu práce jsem obdžel OZZ Osoba zdravotně znevýhodněna. Tento dokument jsem doporučeně zaslal svému zaměstnavateli Securitas ČR s.r.o. Jsem zaměstnán jako ostraha objektu. OZZ mě byl vydán na základě toho, že mám problémy s tlakem a zároveň sníženou fyzickou odolnost. Zaměstnavatel mě určil výkon práce 50 km od místa bydliště.

Lékař mi tuto vzdálenost nedoporučil ze zdravotních důvodů. Když jsem upozornil zaměstnavatele  na svoje zdravotní problémy, tak mi sdělil, že pro mě nemá v místě bydliště žádnou práci a pokud jím navrhovanou práci odmítnu, tak se mnou ukončí pracovní poměr bez nároku na odstupné. Také mi řekl, že mám výpověď podat sám. Mám pracovní smlouvu na dobu neurčitou. Výkon práce v jihomoravském, zlínském a kraji vysočina. Dalibor

ODPOVĚĎ:
Zaměstnavatel Vám může dát výpověď pro ztrátu zdravotní způsobilosti podle § 52 e) zákoníku práce, podle kterého bohužel opravdu nemáte nárok na odstupné. V tomto případě je nepodstatné, kdo podá výpověď – zda Vy nebo zaměstnavatel.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.