Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Nechali jsme si položit plovoucí podlahu údajnou firmou Neofloor  p. Zdeňkem Výborným. Podlahu položil, řekl, že odjíždí na dovolenou a že podlahu na WC položí jeho lidé za týden a také že odvezou koberce, za jejichž likvidaci si započítal 2.200 Kč. Podepsal smlouvu o dílo podle obchodního zákoníku §536, uvedl záruční lhůtu na práci 24 měsíců, vzal si celou platbu a od té doby jsem ho již nesehnala. Podlaha je položená špatně, v kuchyni má sklon 2cm, v jiném pokoji 2 parkety vypadly, závady jsem zjistila až po jeho odchodu. Vůbec neodpovídá, je možné že ani jeho jméno není pravé, mám jen IČ, které uvedl na smlouvě, na adrese, kterou uvedl ve smlouvě, nebydlí. Mohu něco dělat? Děkuji, Matylda


ODPOVĚĎ:
Zjistěte na živnostenském úřadě, zda se jedná o skutečnou osobu, a zda má oprávnění k podnikání. Při té příležitosti můžete dát úřadu podnět k přezkoumání jeho živnosti, neboť je jeho povinnost, aby byl k sehnání na adrese svého místa podnikání. Obecně se můžete bránit u soudu, případně podávat reklamace, avšak pokud si nemůžete být jistá názvem firmy, nemá tento postup smysl.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.