Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Pracuji ve speciální mateřské škole - děti ve věku 4-7 let s tělesným nebo kombinovaným postižením. Plánujeme školní výlet autobusem - dopravce máme předjednaného - potřebuji zjistit jak mají být děti zabezpečeny v autobuse - dopravce nabídl autobus s bezpečnostními pásy - je toto dostatečné?

Zjistila jsem, že od května 2006 musí být děti DO 7 LET v autobuse přepravovány s podsedáky - dle váhy a výšky dětí. Musím toto zajistit jako objednavatel zájezdu? Je vhodné na tuto jednodenní akci zajistit pojištění (případ dopravní nehody), nebo stačí že je pojištěn dopravce? Děkuji, Karolína

ODPOVĚĎ:
Pojištění nutné není, škola je pojištěná ze zákona (na úraz dítěte), na havarijní pojištění autodopravce se doporučuji dotázat. Speciální pojištění, které by sjednali rodiče dítěti není předmětem Vašich povinností, ale na tuto možnost můžete rodiče upozornit.
Jako objednatel byste měla záležitost podsedáků projednat s autodopravcem, ten je povinen přepravovat cestující v souladu s předpisy. Škola stěží může zajistit tuto výbavu, pokud chcete výlet realizovat a autodopravce odmítne tuto výbavu poskytnout, projednejte záležitost s rodiči. Bez podsedáků by přeprava tak malých dětí byla příliš riskantní.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.