Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Tchán vlastnil polovinu rodinného domku společně se svou švagrovou. Dům využívala výhradně sama. V roce 2001 až 2002 nechala zavést do objektu plyn (pravděpodobně bez předchozího souhlasu spolumajitele). Po zavedení plynu tchána telefonicky kontaktovala o úhradu jedné poloviny nákladů.

To jí tchán odmítl s tím, že plyn nechtěl zavést. Spolumajitelka se v této věci již neozvala. Tchán zemřel v roce 2006 a polovinu domu po něm zdědil manžel. Ani při dědickém řízení se spolumajitelka k pohledávce nepřihlásila. Švagrová zemřela v roce 2010 a její polovinu domku zdědila ze závěti její sestřenice. V dědickém řízení se domáhá úhrady této pohledávky
- ve vypořádání dědictví je výslově uvedeno od paní notářky, že je manžel povinen zaplatit polovinu této investice a nyní se chce tato paní vypořádat mimosoudně. Chtěla bych vědět zda má na toto nárok, nebo zde lze tento nárok již považovat za promlčený. Děkuji, Justýna

ODPOVĚĎ:
Tento nárok by již měl být promlčen a je možné ho namítnout, protože promlčení nenastává automaticky, je třeba aktivního přístupu ze strany dlužníka.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.