Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
V půli srpna jsem reklamoval v záruce klimatizaciu vozu FORD. Koncem srpna klimatizaci vyčistili, doplnili plyn a barvící látku. Bylo mi řečeno ať se stavím do 14 dnů na kontrolu úniku. Když jsem se tam dostavil, řekli mi, že je to v pořádku a že žádný únik není. Jenže klimatizace stejně nepracovala tak jak má. Auto má automatickou klimatizaci. Když bylo venku kolem 30 stupňů a na klimatizaci jsem nastavil 21 stupňů, klimatizace vychladila vůz cca na 26-27 stupňů (to bylo v srpnu).

Technik se mnou jel vůz projet, venku bylo 22 stupňů a auto se nám nepodařilo vychladit při nastavené teplotě 19 stupňů vice jak na 23 stupňů. Technik mi řekl, ať dovezu auto příští týden, že ho tám mám nechat, že se na to podívají. Auto tam bylo skoro čtrnáct dnů a konečný verdikt zněl, že je vše v pořádku. Jenomže, venkovní teploty venku zatím spadly pod dvacet stupňů a když jsem se jich ptal jak to odzkoušeli, bylo mi řečeno, že na dílně. Aby tomu všemu nebyl konec, během toho skončila záruční dvouletá doba. Chci po FORDU, aby vůz odzkoušeli v klimatických podmínkách, kdy se závada projevuje (vyšší teploty, slunce). Chtěl jsem od nich písemné vyjadření s tím, že se to odzkouší příští rok hned jak to bude možné. S tím nesouhlasí, protože by se mohli na klimatizaci projevit jiné závady a auto by už nebylo v záruce. Prosím Vás mohu s tím něco dělat? Děkuji, Václav

ODPOVĚĎ:
Záruční doba se prodlužuje pouze po dobu, kdy bylo Vaše auto v opravě. Jejich argument, že za rok může být na autě porucha, která je způsobená užíváním auta nad záruční dobu, je důvodná. Jediné, co můžete udělat, je to, že předáte automobil znalci. Pokud Vám znalec vypracuje posudek, kde bude uvedeno, že nedošlo k opravě, klimatizaci Vám pak musí automechanici opravit.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.