Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Koupil jsem před 2 měsíci Minicross ds67 za 2900,- na stránkách minibike-shop.cz. A postupně se vždy něco pokazilo. Ze začátku když jsem to převzal od kurýra, tak byla ulomená přední brzda, tak jsem tam zavolal a do cca. týdne mi poslali novou. A potom časem vidlice, teče benzín z hadiček a karburátoru... Tak jsem jim volal a dožadoval se reklamace. Oni mě odbyli tím, že se to stává u těchto modelů a že sem s tím měl počítat a že na tom jezdím ,,jak hovado" v terénu, že to je jen na silnici.
V manuálu je ale napsáno "pro terénní využití". A u té vidlice mi akorát řekli, že si to mám svařit a že nevěří, že to kolo je celé zohlé kvůli křivé vidlici. Takže stručně mě jen odbyli že na nic se nevztahuje záruka a pod. A ještě jedna neshoda předmětu s popisem. Na štítku té motorky je psáno že max. zatížení je 75 kg, na jejich stránkách je 90kg. Provozovatel se jmenuje Petr Heideker, z Volyně.
Děkuji, Honza


ODPOVĚĎ:
Vzhledem k tomu, že šlo o internetovou koupi, platí pro Vás zatížení, které je uvedeno na internetu, neboť jste neměl přístup k návodu. Pokud je v manuálu napsáno terénní využití, rozhodně to můžete k tomuto účelu užívat, a jakékoli snahy prodejce o zmaření reklamace jsou bezpředmětné. Vzhledem k tomu, že jde o druhou vad, můžete požadovat opravu nebo výměnu vadné součástky. V případě, že by firma reklamaci neakceptovala, doporučuji sehnat si znalecký posudek, se kterým by neměla být reklamace problém. Pokud ani poté nebudete úspěšný, máte poslední šanci, a to obrátit se na soud.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.