Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Domnívám se, že mě úředník stavebního úřadu šikanuje. Zajímalo by mne, co potřebuji za podklady k plynofikaci svého domku. Na SVÉM pozemku mám plynovou přípojku jenž potřebuji dostat do mého 8m od přípojky (pylon) vzdáleného domku.
1) Vnitřek - po mě úředník chce projekt a žádost o povolení stavby. Domnívám se ale, že pro plynový kotel jenž neznamená žádné zásahy do objektu mi stačí stavební ohlášení s výpisem katastru.
2) Vnějšek - přípojka jenž bude pod zemí o délce 8m na mém pozemku po mě chce povolení od sousedů což je obec s kterou vedu delší dobu spor a jenž mi rovněž hází klacky pod nohy. A žádost kterou bude opět ne/schvalovat obec. Domnívám se ale, že mi stačí oznámení o záměru v území k vydání územního souhlasu.
Dodala jsem už povolení od RWE, mapu sítí od ČEZu, O2, Vodárny a kanalizace, projekt přípojky s autorizací, katastální mapu i s výpisem. Děkuji, Dáša


ODPOVĚĎ:
V tomto případě jde o specifické technické záležitosti – zda je či není třeba v této věci už/ještě stavební povolení. Pokud se domníváte, že Vás stavební úřad šikanuje, zavolejte si jeho nadřízenému úřadu – tedy krajskému úřadu. Ten Vám podá přesné informace. Pokud bude jeho stanovisko stejné, jak Vaše, podejte stížnost. Váš stavební úřad je pak povinen řídit se stanoviskem nadřízeného orgánu.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.