Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 1.00 (2 hlasů)
Jakou váhu stran důkazu má emailová korespondence jako důkazní prostředek ? Protistrana proti mě jako důkaz policii, resp. soudu předala nějakou emailovou korespondenci, kterou jsem jí údajně zaslala - je to věc z roku 2009 a té vzájemné korespondence bylo hodně, takže už si přesně nevzpomínám, jestli jsem konkrétní mail psala nebo ne.

Mohu se proti tomu nějak bránit? Domnívám se totiž, že některé z mailů jsem nepsala. Vzhledem k tomu, že mi internetový specialista potvrdil, že by takový zásah byl možný, domnívám se, že se jedná o podvrh. Má smysl takovou věc u soudu rozporovat? Je potřeba nějaký posudek IT informatika? Děkuji, Gabriela

ODPOVĚĎ:
Nejdříve doporučuji ověřit, zda jste ten e-mail opravdu nepsala (pokud to jde; čistě pro Váš klid). Dále navrhuji, abyste se obrátila na znalce - obor Kybernetika a ten bude schopen Vám potvrdit, zda je možné falšovat e-mail. Při své výpovědi zdůrazněte, že je nutné, aby se policie zabývala věrohodností obvinění a důkazů předložených a zároveň zpochybněte věrohodnost předložené e-mailové komunikace.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.