Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Bydlíme s manželem v bytě v osobním vlastnictví, tento byt jsme loni celkově zrekonstruovali. Máme problém s centrálním odsáváním, které je neustále vypnuto. Z tohoto důvodu nám začíná plesnivět koupelna. Když jsme tuto věc řešili s domovníkem, tak nám bylo sděleno, že si někteří vlastníci stěžují, že když je odsávání zapnuto tak mají v bytě zimu.

Platíme si ale toto zařízení z fondu oprav, tak si myslím, že by mělo i fungovat. Jakým způsobem mám tuto situaci řešit, protože novou koupelnu mi nikdo nezaplatí. Je možné požadovat po společenství náhradu škody? Cecilie

ODPOVĚĎ:
Na centrální odsávání máte samozřejmě právo, které by měla domovní správa zajistit. Pohrozte jim podáním žaloby na náhradu škody způsobenou vypnutím centrálního odsávání. Pokud se nic nestane, žalobu podejte. Nebo se obraťte na příslušný orgán státní správy (obecní úřad) se stížností a žádostí o zprovoznění centrální odsávání.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.