Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Jsem teď na tříleté rodičovské dovolené (dcera má 25. 5. 2011 tři roky). Jsem teď v 17. týdnu těhotenství a termín porodu mám 7. 3. 2011. Je možnost pobírat nemocenskou, když jsem během rodičovské dovolené nepracovala? Jakým způsobem pak přejdu na mateřskou dovolenou? Je potřeba zrušit rodičovskou dovolenou a kdy? Pokud budu mít zase tříletou rodičovskou dovolenou, nastupuji do práce v den 3. narozenin potomka nebo den po té? Ještě jednou děkuji a přeji krásný den. Děkuji, Tereza


ODPOVĚĎ:
Pokud jste měla nárok na mateřskou dovolenou u prvního dítěte, máte na něj nárok i nyní. Až Vám lékař vyplní formulář o zahájení mateřské dovolené, odnesete jej opět na OSSZ či zaměstnavateli. Nárok na mateřskou dovolenou poté musíte nahlásit i na příslušném Úřadu práce. Na jeho základě Vám úřad pozastaví výplatu Rodičovského příspěvku – o jeho obnovení požádáte opět před ukončením mateřské dovolené.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.