Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Manžel před třemi lety dědil po rodičích. Z tohoto dědictví dal dar dvěma dětem z minulého manželství každému 200.000 Kč. Jelikož byl invalida, tak koupil auto, které bylo na moje jméno - jsem manželka. Bylo to kvůli tomu, že jsem řidič. Nyní, po jeho úmrtí, řeším s jeho dětmi (z dřívějšího manželství)  dědictví.

Bylo mi řečeno, že auto, které jsme tenkrát s manželem (před třemi roky) koupili, bude zahrnuto do dědictví pro mne jako dar z jeho tehdejšího dědictví, t.j. v plné kupní ceně (tenkrát 360.000 Kč) a ne v současné odhadní ceně cca 98.000 Kč, jako součást dědictví (já 1/2, druhá polovina na 3 části-2 děti a já). Já to auto nepotřebuji a stejně jej budu muset prodat. Jeho děti - dědicové - chtějí uznat svůj přijatý dar (á 200.000 Kč) pouze v případě, že já uznám manželův dar (360.000 Kč) auto. Možná mají pravdu, ale pro mne, jako důchodkyni , to bude likvidační. Děkuji, Andrea

ODPOVĚĎ:
Bohužel pokud je situace taková jak popisujete v dotazu, tak skutečnost je taková, že bylo darováno v nějaké výši a započtení daru tedy bude prováděno v této výši, ačkoliv dar ztratil na hodnotě.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.