Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Prosím o radu, jak by měl postupovat a čeho se vyvarovat jednatel společnosti, který nastupuje jako uvolněný starosta na městský úřad. Může dál být jednatelem firmy a za jakých podmínek? Odměna jednatele, používání firemního auta , práce pro firmu atd. Děkuji, Igor

ODPOVĚĎ:
Aktuální právní úprava nepovažuje kumulaci Vašich funkcí za střet zájmů.
Pouze se nesmíte  po  dobu  1  roku od skončení výkonu funkce stát společníkem anebo působit v orgánech podnikající právnické osoby, anebo uzavřít   pracovněprávní   vztah   se   zaměstnavatelem vykonávajícím podnikatelskou činnost, pokud taková právnická osoba nebo zaměstnavatel v  posledních 3 letech přede dnem skončení funkce veřejného funkcionáře (tedy Vás) uzavřeli smlouvu se státem, územním samosprávným celkem nebo právnickou osobou  zřízenou zákonem nebo zřízenou či založenou státem nebo územním samosprávným  celkem,  jednalo-li  se  o nadlimitní veřejnou zakázku, a pokud  veřejný  funkcionář  nebo  orgán,  ve  kterém veřejný funkcionář působil, o takové smlouvě rozhodoval.
Takže podle zákona můžete být jednatelem i starostou zároveň bez dalšího.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.