Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Naše zaměstnankyně má na základě pracovní smlouvy uzavřen pracovní poměr od 1.10.2009 do 30.9.2011. Má uvedeno, jakou bude vykonávat práci a jakou mzdu bude pobírat. Je možné při dodatku, týkajícím se změny pracovního poměru z doby určité na dobu neurčitou také změnit druh vykonávané práce a mzdu?

Je možno tuto změnu provést také později, kdy již bude platit pracovní poměr na dobu neurčitou, a to z důvodu organizačních, např. nevyhovujícího vzdělání nebo nedostatečného výkonu? Konkrétně se jedná o změnu z vedoucí laboratoře na laborantku. Děkuji. Personalistka

ODPOVĚĎ:
Ve Vašem případě bude jednoznačně nejvhodnější, když své zaměstnankyni sdělíte, že již nemáte zájem na tom, aby pracovala na své dosavadní pozici a od 1.10.2011 s ní uzavřete novou pracovní smlouvu, kde zařadíte zaměstnankyni na pozici, kterou kterou uvádíte. Dodatek ke smlouvě je vždy dohoda, se kterou musí souhlasit obě strany. Zaměstnankyně na ní tedy nemusí přistoupit.
Mzda není obligatorní součástí pracovní smlouvy, zpravidla jí zaměstnavatel určí platebním výměrem, který může jednostranně změnit. Pokud je již v pracovní smlouvě, musí se na její změně strany dohodnout.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.