Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Dlužím na základě uznání dluhu 2 mil. Kč, a to dědečkovi (82), od 1.10.2010. Dědeček mi chtěl pomoci, sehnal peníze na byt s tím, že mu je poté budu vracet. Stalo se. Splátky 10.000 Kč. V kupní smlouvě je mé jméno, a jsem tudíž i dle katastru vlastníkem bytu. Jsem studentkou, na splátky nemám, posílám dědečkovi jen částky, které mohu, ne však celých 10.000 Kč měsíčně.

První půlrok jsem jej prosila o odklady splátek. V bytě jsou nájemníci, dědeček si od nich vzal za srpen bez dokladu 7000 a za září 10500 Kč, které mi k dnešnímu datu neuznal jako splátky dluhu (a neřekl mi o tom). Dědeček vyhrožuje soudem a exekucí, ví že studuji náročnou vysokou školu. Denně mi volá i 5x, čeká na mě na chodníku před domem nebo školou, chce, abych mu byt okamžitě přepsala. Právník, kterému jsem uznání dluhu ukazovala, říká, že je neprůstřelné, ale radí mi byt pronajímat a nevzdávat se jej. Neustálé telefonování a výhrůžky mi překáží ve studiu. Jak by toto případně řešil soud? Přihlíželo by se ke skutečnosti, že jsem již začala splácet? Děkuji, Karla

ODPOVĚĎ:
Ztotožňuji se s Vaším právníkem - pronajímat byt a platit splátky. Doporučuji hotově, před svědky a proti podpisu Vašeho věřitele. Pokud i přesto je odmítne, můžete se obrátit na soud a vložit peníze do soudní úschovy (tím budete ochráněna). S ohledem a jeho jednání, můžete podat trestní oznámení pro nebezpečné pronásledování.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.